Kan du leva utan kreditkort?

Ett vanligt tips för att spara pengar är att låta bli att använda kreditkort. Om du inte använder kortet utan kontanter så känner du direkt vad saker kostar och hur mycket du har kvar. Det här är kanske inte så praktiskt men visst blir det lättare att hålla en budget då du inte använder kreditkort.

Klippa kreditkorten för gott

Det finns faktiskt de som väljer att för evigt sluta med kreditkort. Detta kan vara ett bra steg för att få bättre kontroll över pengarna. Men om du använder ditt kreditkort på ett väldigt medvetet sätt så är det klart att du inte måste klippa det för att få budgeten att hålla. Det här är mer för dig som inser att du hivar fram det där kortet titt som tätt utan att tänka på räkningen som kommer i slutet av månaden.

Utan ett kreditkort blir impulsköp svårare

Om du bara kan handla med de kontanter du har ett kontokort som är utan möjlighet till kredit så kommer du inte att hamna i situationen där du köper på impuls och glömmer bort din budget. Dessutom kan du ju spara pengar på att slippa betala ränta till din bank för den kredit som de annars hade gett dig.