Smarta tips för din ekonomi

Är det värt att spara pengar på banken?

Ett sparkonto är fortsatt en möjlighet och det finns det goda anledningar till. Men om du vill få dina pengar att växa ska du inte ha dem på ett konto på banken. Ett sparkonto är snarare en lösning för ett mer kortsiktigt sparande. Du kan till exempel använda det för att lägga undan en slant varje månad för att få ett startkapital till att köpa aktier med.

Om du vill få ut mer av dina sparpengar finns det flera vägar att gå. Du kan till exempel köpa aktier eller så kanske du väljer att köpa en fastighet eller råvara. Idag är det inte alls ovanligt att köpa guld i form av mynt eller guldtackor som en investering och ett sparande. Detta eftersom vi av erfarenhet vet att råvaror som guld behåller sitt värde mer eller mindre. I tider då ekonomin svajar får du ofta tipset att köpa guld eller silver om du har pengar över för det.

Ett sparkonto kan vara ett fint stöd

Nu ska vi inte rata sparkontot som något onödigt. Om du till exempel ska ut och resa om några månader är det ju inte så dumt att föra över pengar till sparkontot så att de finns där när du behöver resurserna. Ett sparkonto är ju enkelt att komma åt via internetbanken så att du kan lösa kostnader för saker som dyker upp utan att behöva sälja aktier först!