Smarta tips för din ekonomi

Ska du köpa 2 för lägre pris eller bara 1 vara?

När du handlar mat och får erbjudanden om att köpa två blöjpaket för 200 kronor istället för 1 blöjpaket för 120 kronor så kanske du genast slår till. Just när det gäller blöjor är det förstås antagligen så att du kommer att få god användning av båda paketen inom en nära framtid.

Men när det gäller saker som inte förbrukas så snabbt som till exempel tvättmedel och annat så är det inte alls säkert att du gör en så god deal som du tror när du köper två istället för en för att få ett lägre pris per styck.

Faktum är att du kan spara pengar genom att undvika den här typen av erbjudanden. Butiken vill ha mer cash i kassan och därför så erbjuder de den här typen av rabatter för att du ska köpa för mer. För dig så kommer det kanske inte att bli nödvändigt att köpa mer av samma vara förrän om några månaders tid. Då kan vi inte säga att det är så smart att köpa två.

I värsta fall kanske saker som bäst före datum och ett minskat intresse av produkten leda till att du inte använder den.

Köp tillsammans för att spara pengar

Det finns dock ett undantag och det är om du handlar två produkter för ett lägre pris per styck tillsammans med en annan person. Då kan ni dela på kostnaden och var och en får därmed ett lägre pris för varan som ni faktiskt behöver och kommer att använda.