Smarta tips för din ekonomi

Även unga kan spara ihop till en bostad snabbt!

Det finns ungdomar som lyckas spara ihop stora pengar även under studietiden. Ett exempel på detta är Linus som lyckades spara in 100 000 kronor för framtida utgifter trots studier och lån. Om du pluggar och tycker att det är svårt att få pengarna att räcka till kanske du tycker att det här låter helt omöjligt.

Men du kan faktiskt börja spara på ett smart sätt. En del av det du sparar kanske du investerar i aktier för att få pengarna att växa snabbare. Det viktigaste är att du har full koll på hur du använder dina resurser. Om du kan tänka igenom varje köp så kanske du inser att mycket är sådant som du faktiskt inte måste köpa för att vara lycklig.

Ett extrajobb är ett måste

Om det ska bli en större besparing så behöver du ett extrajobb. Studenter har ofta tid med någon form av extrajobb. Det kan vara på helger. Ibland kan det till och med vara möjligt att jobba med det som du studerar. Du kanske kan få någon form av praktikjobb på ett företag som tycker att det är en tillgång att du jobbar för dem inom det som du studerar.